Home Procesbegeleiding Wandelworkshops Meer over mij Contact

Voor inspirerende bijeenkomsten & effectieve vergaderingen


Als teamleider begeleid je regelmatig bijeenkomsten. Soms wil je zelf ook inhoudelijk deelnemen aan de de vergadering. Uit ervaring weet je dat het dan lastig is om zelf ook de rol van voorzitter te hebben.

Als projectleider of coördinator van een samenwerkingsverband zijn er momenten dat je een grotere groep bij elkaar wilt roepen. Zelf heb je geen ervaring met het vormgeven van grote bijeenkomsten.

Een externe procesbegeleider kan een oplossing zijn. Stel je voor dat:
  • je alleen het doel van de bijeenkomst helder hoeft te formuleren en het uitwerken van een afwisselend en effectief programma aan een ander kunt overlaten,
  • je tijdens de dag zelf inhoudelijk kunt deelnemen en niet hoeft te letten op de tijd en of de geleverde inbreng wel bijdraagt aan het doel van de dag.

Dat is precies wat ik voor je kan doen:
  • ik kom bij je langs om te horen wat precies de aanleiding is voor de bijeenkomst. Belangrijk vind ik om doel en gewenste resultaten van de bijeenkomst helder te formuleren. En wie zijn de deelnemers? En wat zijn hun verwachtingen?
  • ik mail je een concept programma waar je feedback op geeft
  • dan maak ik het programma definitief en kun jij de uitnodiging naar de deelnemers versturen
  • op de dag zelf begeleid ik het proces

Hoe ziet dat eruit?

Ik ben jullie dagvoorzitter en begeleid jullie door het programma heen. Ik bewaak de tijd, geef instructie bij opdrachten en leid de discussie in goede banen. Ik zorg ervoor dat iedereen aan het woord komt en dat de dag het gewenste resultaat oplevert.

Procesbegeleiding is bedoeld voor team- of projectleiders die het uitwerken en begeleiden van een belangrijke bijeenkomst willen uitbesteden.

Lijkt je dat wat? Neem dan gerust contact met mij op.
Teamwandeling Visieworkshop Workshop Praktisch Idealisme