Home Procesbegeleiding Wandelworkshops Meer over mij Contact

Wandelworkshop 'Visie op je werk'

Weet jij wat jouw 'ding' is? Ontdek het in deze workshop en geef meer richting aan je werk!

Als professional vraag je je wel eens af of je werk nog wel zo goed bij je past. Het kan zijn dat het plezier in je werk even weg is. Of je wilt jezelf verder ontwikkelen. Het kan ook tijd zijn voor een nieuwe stap. Als je goed weet wat nu echt jouw 'ding' is zul je je werk makkelijker een richting kunnen opsturen die goed bij je past. Doe je werk dat bij je past, dan ga je elke dag fluitend naar je werk. Heerlijk toch?

Als zelfstandig professional is het helemaal belangrijk om goed te weten waar jij je opdrachtgevers bij kunt helpen. Waarom ben jij de geschikte persoon voor de vraag waar zij mee zitten? Als zelfstandige bén jij je bedrijf. Hoe scherper jij kunt formuleren waar jou kracht zit, hoe makkelijker het is om opdrachtgevers te vinden.

Het is heel goed mogelijk om zelf meer richting te geven aan je werk. Belangrijk is om er af en toe bij stil te staan. En een handvat (model) te hebben dat je als kapstok voor je gedachten kunt gebruiken.

Dat kan met deze workshop. Stel dat:
 • jij weet waar jij in het diepste van je hart aan en voor wilt werken (je KERN)
 • jij weet wat voor jou van essentieel belang is in het leven en hoe dat doorwerkt in de dingen die je dagelijks doet (je WAARDEN)
 • jij precies weet waar jij goed in bent (je KWALITEITEN)
 • jij heel concreet kunt benoemen waar jij over vijf jaar wilt staan (je AMBITIE)
Dan heb jij je visie helder en kun je dat als kompas gebruiken om richting te geven aan je werk.

Dit is wat de workshop Visie op je werk je biedt:
 •  we bespreken het model 'Visie op je werk' zodat je weet welke vragen je moet uitwerken om vanuit visie te kunnen werken,
 • we maken kennis met elkaar met een creatieve werkvorm die je de weg wijst naar je kern,
 • we spelen het kwaliteiten- en waardenspel zodat je met feedback van de andere deelnemers je eigen kwaliteiten en waarden kunt benoemen,
 • we maken een wandeling en gebruiken de inspiratie uit de natuur om je kern en je ambitie helder te krijgen,
 • in tweetallen geef je elkaar feedback op je visie om deze zo kloppend mogelijk te krijgen.

De workshop is bedoeld voor professionals die meer richting willen geven aan hun werk.

De workshop wordt gegeven door Vivian Siebering.
Ik ben zelfstandig professional en werk vanuit mijn eigen bedrijf ViSie Training & Advies. Ik werk freelance voor natuur- en milieuorganisaties om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten en daar partners en financiering bij te zoeken. En daarnaast faciliteer ik bijeenkomsten. Dat kunnen teamdagen zijn, brainstorms of strategische sessies. Ik haal er veel voldoening uit als bijeenkomsten succesvol zijn en daadwerkelijk resultaat opleveren. Vertel mij wat je wilt bereiken en ik zorg voor een dag met afwisselende werkvormen, enthousiaste begeleiding en concrete resultaten.

Ik heb - uiteraard -  ook mijn eigen visie op mijn werk ontwikkeld. Die ziet er als volgt uit:
 • KERN: ik wil mensen en organisaties inspireren om vanuit visie te werken aan een groene, duurzame en leefbare wereld. Ik ben een verbinder die gelooft dat we verder komen als we beter samenwerken.
 • WAARDEN: in alle openheid samenwerken, respect voor verschillen en zelf initiatief nemen
 • KWALITEITEN: positief, enthousiast en doelgericht
 • AMBITIE: in 2020 komen teams graag naar mijn eigen trainingslocatie om hun 'heisessie' ook daadwerkelijk op de hei uit te voeren.

Ik werk graag buiten. Als bioloog was ik dat gewend. Als communicatietrainer leerde ik binnen te werken. Logisch dus dat ik op zoek ging naar manieren om groepen mee naar buiten te nemen. Ik ontmoette Jettie van den Houdt, een collega zelfstandig professional die dezelfde combinatie maakte. Wij merken dat buiten in de natuur met elkaar actief zijn een enorme positieve impuls geeft aan het leerproces. Deelnemers genieten meer, gedragen zich authentieker, komen eerder tot de kern, proberen dingen uit en blijken alles wat we buiten doen beter vast te houden. De onderlinge gesprekken gaan dieper en daardoor is er sneller een over en weer vertrouwen in de groep. Wij willen graag ook anderen stimuleren meer buiten te werken en schreven daarom het boek 'En nu naar buiten!', een verzameling van 50 werkvormen voor buiten. Buiten kun je dingen bereiken die binnen onmogelijk zijn. Daarom neem ik groepen zoveel mogelijk mee naar buiten.

Hoe ziet de workshopmiddag eruit?
We ontmoeten elkaar op een locatie in de stad Wageningen. Daar maken we kennis met elkaar en leer je het visiemodel kennen. We starten met een werkvorm binnen om je kwaliteiten en waarden helder te maken. Daarna maken wij een wandeling van 1,5 uur door de uiterwaarden, waarin je op zoek gaat naar je kern en je ambitie. Om 12.30u zijn wij weer terug op onze locatie en formuleert iedereen zijn of haar visie. Om 13u sluiten we de workshop af.

Wat krijg je als je meedoet
 • koffie en thee bij aankomst, een snack en drankje voor onderweg,
 • een werkboek 'Visie op je werk',
 • een prachtige natuurwandeling door de Wageningse uiterwaarden,
 • deskundige begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen visie op je werk.

Datum: nog niet gepland
Locatie: Wageningen
Kosten: € 50,- (incl. BTW). Je ontvangt hiervoor een factuur na afloop van de workshop.

Meld je hier aan voor de workshop

Je bent van harte welkom!

Vivian
Teamwandeling Visieworkshop Workshop Praktisch Idealisme